REKO - Chokladparadiset Sverige AB ✓ där passion möts goda smaker

Kundtjänst: 070 - 206 9564
SV     DE     EN

Chokladparadiset
Sverige AB

Go to content

Main menu:

INFO ⇩


REKO


Närproducerad mat - lättillgängligt !

Kortversionen är att det går ut på att koppla samman människor som producerar mat med människor som äter mat.

Tanken är att på ett enkelt sätt koppla ihop producenter och konsumenter av mat. Detta kan förstås ske på många olika sätt, där inget egentligen är mer rätt eller fel än något annat! En viktig poäng i de flesta REKO-ringar är dock att man kapar bort så många mellanhänder som möjligt, bonden ska helst ha direktkontakt med den som vill köpa produkter. I mötet mellan producent och konsument skapas mycket värde, hur häftigt är det inte att köpa maten direkt av de som fött upp eller odlat den istället för i en anonym disk på stormarknaden?
Ofta fungerar det så att producenterna annonserar på någon nätsida, t.ex. Facebook, och förklarar vad de vill sälja och till vilket pris. Sedan får de som vill handla förboka det de vill ha, oftast genom direktkontakt med producenten. Därefter sker utlämning vid någon bestämd plats där alla säljare och kunder möts (i Uppsala är det exempelvis på IKEAs parkering, det behöver inte vara så avancerat). Betalning kan ske antingen på förhand eller vid upphämtning.
Skillnaden mot till exempel mer traditionella gårdsbutiker är att en REKO-ring består av många producenter som går ihop och på så vis skapar en plattform som är mer tilltalande för konsumenten, som får möjlighet att utan större ansträngning köpa varor från många olika producenter, stora som små!

Källan: HushållningssällskapetChokladparadiset är medlem i följande REKO-ringar (i dagsläget):
REKO Eksjö
REKO Oskarshamn
REKO Vimmerby
REKO Virserum
REKO Kisa

Mer information finns på Facebook - vi ses...

BUTIKSINFORMATION

Norra Oskarsgatan 107 (Blåklinten)
577 39 Hultsfred | Sverige

Telefon: 070 - 206 9564
E-post: info@chokladparadiset.eu
ÖPPETTIDER

Sön + Mån: stängt
Tis - Tors + Lör: 10:00 - 16:00
Fre: 10:00 - 18:00
FÖLJ OSS PÅ


Copyright & Design: Chokladparadiset | 2020
Back to content | Back to main menu